OGIBiz Website

Eshop Before Menu
2748925
Menu
111074
Main Description
112678

Σεινηδητή Ύπνωση

Main Description
112680
Main Description
112426
Main Description
112681
Main Description
112682

Ύπνωση

Main Description
112683
Main Description
112684
Main Description
112685

 

Η ύπνωση έχει μακρά ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ασκείται αδιάκοπα επί χιλιετίες με διαφορετικές ονομασίες στους διαφορετικούς λαούς.

Αρχαίοι πάπυροι με ηλικία μεγαλύτερη των 3.000 χρόνων περιγράφουν υπνωτικές διαδικασίες που εφάρμοζαν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι μάντεις όμοιες με τις σημερινές. Μάντεις, φακίρηδες και γιόγκι έχουν χρησιμοποιήσει την ύπνωση για θεραπευτικούς κυρίως λόγους, χωρίς ούτε οι ίδιοι να το έχουν συνειδητοποιήσει.

Η προσευχή και το θεραπευτικό άγγιγμα αποτελούν συνηθισμένες πρακτικές σε πολλές θρησκείες. Γνωρίζουμε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες προκαλούσαν υπνωτικά φαινόμενα κατά την διάρκεια τελετών ή άλλων δραστηριοτήτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα μαντεία με πιο γνωστά το πανάρχαιο μαντείο της Δωδώνης, αφιερωμένο στον Δία, και το φημισμένο μαντείο των Δελφών αφιερωμένο στον Απόλλωνα.

Τα μαντεία ήταν πανελλήνια θρησκευτικά κέντρα, στα οποία κατέφευγαν τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι για να πληροφορηθούν το μέλλον και να ζητήσουν τη συμβουλή των θεών για σημαντικές υποθέσεις τους.

Είναι επίσης γνωστό ότι κατά τον 6ο και 5ο αιώνα στα Ασκληπιεία, τα οποία ήταν λατρευτικοί ναοί και ταυτόχρονα θεραπευτικά κέντρα, οι ιερείς-θεραπευτές, οι οποίοι ασκούσαν τη λειτουργία του ψυχίατρου πετύχαιναν εντυπωσιακές θεραπείες. Από το πλήθος των Ασκληπιείων τα πιο ονομαστά ήταν της Τρίκκης, το αρχαιότερο και επιφανέστερο (σημερινά Τρίκαλα), της Επιδαύρου και της Κω.

Η προετοιμασία των ασθενών, που είχε τελετουργικό χαρακτήρα, τους προδιέθετε θετικά και ενίσχυε την εμπιστοσύνη τους για το θεραπευτικό αποτέλεσμα, το οποίο επιτυγχανόταν με εγκοίμηση (ονειρομαντεία) στο Άβατον (Χαρτοκόλλης, 1991. Μαρκέτου, 1997).

 

Main Description
112686
Main Description
112508
Main Description
112423

Self_Hypnosis

Main Description
112509
Main Description
112427
Main Description
112425

 

Σήμερα το επιστημονικό ενδιαφέρον για την ύπνωση και τις κλινικές εφαρμογές της υπνοθεραπείας είναι εντονότερο από ποτέ. Στην Αμερική διδάσκεται σε πανεπιστημιακό επίπεδο στις ιατρικές και οδόντιατρικές σχολές, σε τμήματα ψυχολογίας και σε άλλους επισημονικούς κλάδους.

Σε πολλές χώρες υπάρχουν επιστημονικές εταιρείες και άλλοι επαγγελματικοί οργανισμοί, ενώ ιδρύονται συνεχώς νέοι φορείς που προσελκύουν όλο και περισσότερα μέλη, τα οποία ασχολούνται με την έρευνα και/ ή χρησιμοποιούν την ύπνωση ως θεραπευτικό μέσο και ως ένα πολύ αποτελεσματικό νοητικό εργαλείο για να πετύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Στην εποχή μας είναι απαραίτητο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά να γνωρίσουμε τις εσωτερικές δυνάμεις μας και να μάθουμε να τις ελέγχουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Με την αυτούπνωση αναπτύσσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του νου μας, μέσω του οραματισμού, της φαντασίας, της θετικής σκέψης και του διαλογισμού.

Η ύπνωση είναι μία απολύτως φυσική κατάσταση του νου, στην οποία βρισκόμαστε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία ο συνειδητός κριτικός νους μπαίνει στην άκρη και έρχεται στο προσκήνιο το υποσυνείδητο, το οποίο έχει όλες τις πληροφορίες και τις δυνατότητες να δημιουργεί δραστικές αλλαγές στη ζωή μας και να μας υποστηρίζει για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Στα μαθήματά μας, εκπαιδευόμαστε να πηγαίνουμε εκεί συνειδητά και να εργαζόμαστε έτσι, ώστε να έχουμε αυτές τις επιθυμητές αλλαγές. Είναι όπως μαθαίνουμε να οδηγούμε αυτοκίνητο. Αν ξέρω να οδηγώ σωστά, λύνω προβλήματα, πηγαίνω στον προορισμό μου. Αν δεν ξέρω, μάλλον δημιουργώ προβλήματα και στον εαυτό μου και στους άλλους.

Για να καταλάβουμε καλύτερα, χρειάζεται να εξετάσουμε τις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου που εκδηλώνονται σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο ονομάζεται Βήτα και είναι το επίπεδο της πλήρους συναίσθησης. Λειτουργούμε σ' αυτό το επίπεδο περίπου δεκαέξι ώρες κάθε μέρα. Το δεύτερο επίπεδο είναι αυτό που ονομάζουμε Άλφα.

Το άλφα αντιστοιχεί στο υποσυνείδητο και μ' αυτό ασχολούμαστε στην ύπνωση. Αυτό το επίπεδο χαρακτηρίζεται από ικανότητα συγκέντρωσης σε ποσοστό 95 έως 100 %... πολύ ανώτερο από την συγκέντρωση 25% του συνειδητού ή βήτα επιπέδου. Παραδείγματα δραστηριότητας στο άλφα είναι η ύπνωση, ο διαλογισμός, η βιοανάδραση, η ονειροπόληση, το πέρασμα στον φυσικό ύπνο και η αφύπνιση. Η ύπνωση είναι μια φυσική κατάσταση του νου. Δεν είναι ύπνος. Όταν είναι κανείς υπνωτισμένος, εξακολουθεί να έχει πλήρη επίγνωση.

Το επόμενο επίπεδο Νοητικής δραστηριότητας ονομάζεται Θήτα και είναι το τμήμα του υποσυνείδητου που λειτουργεί στον ελαφρύ ύπνο. Το τελευταίο επίπεδο ονομάζεται Δέλτα αντιστοιχεί στον βαθύτερο ύπνο και σ' αυτό το επίπεδο, το υποσυνείδητο αναπαύεται περισσότερο. Οι υποβολές δεν ακούγονται σ' αυτό το επίπεδο. Η ύπνωση είναι απλώς το παραμέρισμα του συνειδητού και η άμεση επαφή με το υποσυνείδητο.

 

Main Description
112510
Main Description
112511
Main Description
112512

Self Hypnosis

Main Description
112513
Main Description
112514
Main Description
112515

 

Ποια οφέλη μπορούμε να αποδώσουμε στη θεραπεία της ψυχής;

Πρώτον, ότι αυτή η προσέγγιση καταργεί το φόβο του θανάτου (τον υπ' αριθμόν ένα φόβο των ανθρώπων, ιδίως καθώς γερνούν).

Δεύτερον, η συγκεκριμένη θεραπεία εκπαιδεύει τους ανθρώπους στην προσπέλαση του ανώτερου εγώ τους, (υπερσυνείδητου) επιτρέποντάς τους να αναθεωρήσουν τις προηγούμενες ζωές, το μέλλον της σημερινής ζωής τους και τις ζωές που θα ζήσουν σε επόμενους αιώνες. Το τρίτο όφελος είναι η ενδυνάμωση, που θα ερευνήσουμε πληρέστερα εδώ.

Η ύπνωση και η αυτοΰπνωση θεωρούνται οι κορυφαίες αυτοβελτιωτικές μέθοδοι σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τεχνικές ύπνωσης διδάσκονται σήμερα σε πανεπιστημιακό επίπεδο, ενώ έγκυρα επιστημονικά περιοδικά κλινικής ύπνωσης αναφέρονται σε επιστήμονες γιατρούς και θεραπευτές.

Από αυτά μπορούμε να πληροφορηθούμε τα επιστημονικά αποτελέσματα της θεραπευτικής αυτής τεχνικής, τα οποία αγγίζουν πραγματικά πολλές καταστάσεις. Δεν θα ήταν υπερβολή αν υποστηρίζαμε ότι καμία άλλη θεραπευτική τεχνική δεν έχει αποδείξει τεκμηριωμένα τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα σε πλήθος ψυχοσωματικών προβλημάτων.

Small_Sun Εξάλειψη της αϋπνίας.

Small_Sun Βελτιωμένη μνήμη (υπερμνησία).

Small_Sun Αυξημένη αυτοπεποίθηση.

Small_Sun Έλεγχος του πόνου.

Small_Sun Βελτιωμένη σεξουαλική ζωή.

Small_Sun Βελτιωμένες διαπροσωπικές σχέσεις.

Small_Sun Επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Small_Sun Εξάλειψη του άγχους και της κατάθλιψης.

Small_Sun Αντιμετώπιση της απώλειας χωρισμού.

Small_Sun Εξάλειψη δερματοπαθειών και αλλεργιών.

Small_Sun Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να αντιστέκεται σε οποιαδήποτε ασθένεια.

Small_Sun Βελτίωση της ικανότητας σας να κερδίζετε χρήματα και να κρατάτε.

Small_Sun Υπερνίκηση ιδεοληπτικής ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς.

Small_Sun Βελτίωση της γενικής ποιότητας της ζωής σας.

Small_Sun Εξάλειψη του φόβου του θανάτου.

Small_Sun Προσέλκυση μιας αδελφής ψυχής στη ζωή σας.

Small_Sun Κόψιμο καπνίσματος.

Small_Sun Απώλεια βάρους.

 

Main Description
112516
Main Description
112693
Vertical Image Area
112690
Vertical Image Area
112689
Main Description
112691
Main Description
112688
Main Description
112687
Footer
111083

Live Chat Online

Live Chat Offline

  • {{chat.actualmessage}}